Boek het instituut


Zij kunnen effectieve leer- en verandertrajecten ontwerpen op basis van het bcl-model. En zij kunnen een stevige feitelijke breinonderbouwing geven aan opdrachtgevers over de effectiviteit van hun trajecten. Bcl Geassocieerde register vind je de koplopers op het gebied van brein, leren en veranderen. Bcl geassocieerden trainen of begeleiden andere professionals in de praktische toepassingen van breinleren of breincentraal leren en het bcl model. Je kunt ze inhuren voor het verzorgen van workshops en opleidingen. In het register keurmerk opleidingen vind je de opleidingen die het bcl Keurmerk voeren, die dus voldoen aan de strenge eisen en richtlijnen van het bcl Instituut.

hand van twee overzichtelijke bcl benaderingen. Met als resultaat dat mensen weer zin hebben in leren en daadwerkelijk wat leren. En zodat leidinggevenden een lerende organisatie kunnen creëren. Veel begeleiders van leer- of verandertrajecten zetten deze trajecten op vanuit ervaring en intuïtie. In veel gevallen blijkt die basis zo slecht nog niet. Nu er echter zo veel feitelijke kennis van de werking van het brein boven tafel is gekomen, geeft deze inmiddels beschikbare wetenschappelijke onderbouwing een steviger houvast, een gemeenschappelijke taal en meer rendement. Anders gezegd: wie actief is op gebied van leren en veranderen heeft veel aan de laatste wetenschappelijke inzichten over de werking van onze hersenen bij leren en veranderen. De 6 breinprincipes en de asooo-benadering van het bcl instituut geven een praktisch handvat om hiermee trajecten op te zetten en ontwikkelbereidheid te stimuleren. Je kunt in het, bCL Professional register zoeken naar trainers, opleiders en consultants die zijn opgeleid als bcl Professional.

Je vindt ze in het register. Het bcl instituut is ondertussen hét toonaangevende instituut op het gebied van breinleren en breinleiderschap. Op basis van deze breinkennis leer je ervaringsgericht jouw impact te vergroten. De bcl geassocieerden begeleiden en ondersteunen je je bij het eigen maken van de asooo werkwijze en de zes breinprincipes. Sinds de jaren negentig weten we steeds meer over de werking van het brein bij leren. Een opzienbare ontdekking was het bestaan van spiegelneuronen. Goed voorbeeldgedrag, walk-your-talk en het nut van visualiseren. Bij het leren van kennis, vaardigheden en atiitude blijkt nog veel belangrijker dan gedacht. Ook de ontdekking van de plasticiteit van de hersenen is sensationeel. Leren is het vormen van sterke en uitgebreide verbindingen tussen hersencellen, die door ons gedrag en gedachten en inspanning aangelegd worden. Een aantal fitness andere relevante ontdekkingen: de kracht van het onbewuste brein, de rol van Autonomie en Status op dopamine (en open staan voor leren).

Nationaal geografisch Instituut ngi


Diensten, over ons, het bcl instituut is in 2007 opgericht door Gerjanne dirksen. Zij formuleerde twee praktische benaderingen, de asooo benadering en de 6 breinprincipes, die een brug vormen tussen krijgen de veelal complexe wetenschappelijke kennis en wat opleiders en managers daarmee nu echt kunnen in de praktijk. Gerjanne heeft veel gepubliceerd waaronder het laatste boek. Breindidactiek, dat op vele opleidingen op de verplichte literatuurlijst staat en oktober 2016 de derde druk is ingegaan. De bcl, geassocieerden zijn ervaren professionals en geassocieerden van het bcl instituut die lezingen, workshops en leertrajecten verzorgen. Zij hebben een diepgaand accreditatie-traject gevolgd. Zij trainen en professionaliseren andere n schema (trainers, leidinggevenden, consultants, docenten) in de bcl benaderingen. De, bcl professionals hebben een gedegen opleiding gevolgd bij het bcl instituut en kunnen de bcl benaderingen toepassen in de opzet van hun eigen leer- en verandertrajecten.

6 manieren om het urinezuurgehalte te verlagen - gezonder


De asooo-kaart heeft twee kanten, die beïnvloeden of een brein open staat voor leren en ontwikkelen. A en S (Autonomie en Status) hebben te maken met ons emotionele brein. Meer autonomie en status zijn beloningen voor het brein. De dopamine stroomt rijkelijk. We staan open voor onze omgeving en we zijn creatiever. Minder autonomie en minder status zijn bedreigingen voor het brein, er stroomt dan veel adrenaline. Onze focus is gericht op details van de mogelijk gevaarlijke situatie. De perceptie van gevaar belemmert ons creatieve denkvermogen.

Voortbouwen activeer voorkennis, helpende associaties en reflecteer. Gebruik je alle 6 bij de opzet van je trajecten? En hoe doe je dat? De ervaring leert dat begeleiders meestal een voorkeur hebben voor én kant van de kaart en dat er nog meer te winnen is! De 6 breinprincipes geven je een onderbouwing voor de opzet en vormgeving van trajecten.

Daarnaast, en misschien wel het belangrijkste, geven de 6 breinprincipes je een gemeenschappelijke breintaal en referentiekader om samen met anderen -ideologievrij- ervaringen en ideeën zijn uit te wisselen. De begeleider als asooo? Brein open voor leren en veranderen. Hoe kan jij als begeleider stimuleren dat degene die je begeleidt open staat voor leren en veranderen? Of je nou manager bent, trainer, coach of docent? Breinkennis helpt bij deze vraag. De praktische asooo-benadering van het bcl instituut geeft in én oogopslag weer hoe je een effectief leerklimaat kunt scheppen.

Alles wat je wél mag eten als je zwanger bent - francesca


Bcl geassocieerden trainen of begeleiden andere professionals in de praktische toepassingen van breinleren of breincentraal leren en het bcl model. Je kunt ze inhuren voor het verzorgen van workshops en opleidingen. In het register keurmerk opleidingen vind je de opleidingen die het bcl Keurmerk voeren, die dus voldoen aan de strenge eisen en richtlijnen van het bcl Instituut. Alle 6 in je? 6 breinprincipes bij de opzet van leer- en verandertrajecten. Leren vanuit het brein bezien is het vormen van nieuwe, sterke en uitgebreide contacten tussen hersencellen.

Dat geldt zowel voor het leren van kennis, het verbeteren van vaardigheden als voor het vormen van attitudes. Hoe kan jij als begeleider er voor zorgen dat dit zo optimaal mogelijk ontstaat? Of je nou leertrajecten of verandertrajecten opzet of begeleidt de 6 breinprincipes van bcl geven begeleiders (consultants, managers, trainers, coaches) een praktische benadering om dit voor elkaar te krijgen: Emotie maak t spannend, uitdagend en wees een dopamine dealer. Creatie zet actief aan de slag, laat dieper nadenken. Zintuiglijk rijk zet zoveel mogelijk zintuigen in en laat bewegen. Focus maak t aandachtig, nuttig, voorstelbaar en realistisch. Herhaal herhalen, oefenen, spreiden en inslijpen.

31 tips tegen hoofdpijn

In veel gevallen blijkt die basis zo slecht nog niet. Nu er echter zo veel feitelijke kennis van de werking van het brein boven tafel is gekomen, geeft deze inmiddels beschikbare wetenschappelijke onderbouwing een steviger houvast, alvleesklier een gemeenschappelijke taal en meer rendement. Anders gezegd: wie actief is op verstevigende gebied van leren en veranderen heeft veel aan de laatste wetenschappelijke inzichten over de werking van onze hersenen bij leren en veranderen. De 6 breinprincipes en de asooo-benadering van het bcl instituut geven een praktisch handvat om hiermee trajecten op te zetten en ontwikkelbereidheid te stimuleren. Je kunt in het, bCL Professional register zoeken naar trainers, opleiders en consultants die zijn opgeleid als bcl Professional. Zij kunnen effectieve leer- en verandertrajecten ontwerpen op basis van het bcl-model. En zij kunnen een stevige feitelijke breinonderbouwing geven aan opdrachtgevers over de effectiviteit van hun trajecten. Bcl Geassocieerde register vind je de koplopers op het gebied van brein, leren en veranderen.

15 weken zwanger symptomen

Ook de ontdekking van de plasticiteit van de hersenen is sensationeel. Leren is het vormen van sterke en uitgebreide verbindingen tussen hersencellen, die door ons gedrag en gedachten en inspanning aangelegd worden. Een aantal andere relevante ontdekkingen: de kracht van het onbewuste brein, de rol van Autonomie en Status op dopamine (en open staan voor leren). En een tikkeltje meer weten over de plasticiteit van het brein geeft een (meetbare) hogere leermotivatie en ontwikkelbereidheid! In onze opleidingen en workshops ontdekt u veel meer over de fascinerende werking van het brein en toepassingsmogelijkheden voor leertrajecten. Aan de hand van twee overzichtelijke bcl benaderingen. Met als resultaat enzymen dat mensen weer zin hebben in leren en daadwerkelijk wat leren. En zodat leidinggevenden een lerende organisatie kunnen creëren. Veel begeleiders van leer- of verandertrajecten zetten deze trajecten op vanuit ervaring en intuïtie.

De, bcl professionals hebben een gedegen opleiding gevolgd bij het bcl instituut en kunnen de bcl benaderingen toepassen in de opzet van hun eigen leer- en verandertrajecten. Je vindt ze in het register. Het bcl instituut is ondertussen hét toonaangevende instituut op het gebied van breinleren en breinleiderschap. Op basis van deze breinkennis leer je ervaringsgericht jouw impact te vergroten. De bcl geassocieerden begeleiden en ondersteunen je je bij het eigen maken van de asooo werkwijze vetvlekken en de zes breinprincipes. Sinds de jaren negentig weten we steeds meer over de werking van het brein bij leren. Een opzienbare ontdekking was het bestaan van spiegelneuronen. Goed voorbeeldgedrag, walk-your-talk en het nut van visualiseren. Bij het leren van kennis, vaardigheden en atiitude blijkt nog veel belangrijker dan gedacht.

Afvallen tijdens de zwangerschap

Diensten, over ons, het bcl instituut is in 2007 opgericht door Gerjanne dirksen. Zij formuleerde twee praktische benaderingen, de asooo benadering en de 6 breinprincipes, die een brug vormen tussen de veelal complexe wetenschappelijke kennis en wat opleiders en managers daarmee nu echt kunnen in de praktijk. Gerjanne heeft veel gepubliceerd waaronder het laatste boek. Breindidactiek, dat op vele opleidingen op de verplichte literatuurlijst buik staat en oktober 2016 de derde druk is ingegaan. De bcl, geassocieerden zijn ervaren professionals en geassocieerden van het bcl instituut die lezingen, workshops en leertrajecten verzorgen. Zij hebben een diepgaand accreditatie-traject gevolgd. Zij trainen en professionaliseren andere n (trainers, leidinggevenden, consultants, docenten) in de bcl benaderingen.

Boek het instituut
Rated 4/5 based on 610 reviews